Siirry suoraan sisältöön

HOIDOLLISET KESTOPIGMENTOINNIT

Hoidolliset pigmentaatiot

Hoidollisesta pigmentoinnista apua sinulle?

Rintasyöpäleikkauksen jälkeinen mamillatatuaatio, nännipihan korjausleikkauksen jättämän epäsymmetrian korjaus, ihon siirrot, arpien korjaukset – kasvojen, rintojen ja koko kehon alueella.

Nämä kaikki ovat hyviä esimerkkejä siitä, milloin voit kääntyä hoidollisten pigmentointien ammattilaisen apuun. Myös Vitiligon ja Alopecian hoitaminen kuuluvat palveluihimme.

Hoidollisia pigmentointeja eli lääketieteellisiä tatuointeja tekevät kestopigmentointiin erikoistuneet ammattilaiset. Hoidon aikana kudokseen viedään kestopigmentointilaitteella ja neulalla väripigmenttiä, pyrkien jäljittelemään ympärillä olevan ihokudoksen sävyä ja näin häivyttämään kontrastia. Myös arpien häivyttäminen ja korjaaminen kuuluvat toimenkuvaan. Oli arven aiheuttanut sitten onnettomuus tai se on tullut leikkauksen seurauksena, voidaan sitä hoitaa tehokkaalla Derma SR8 arpihoidolla. Hoidossa aktivoidaan kudosta arven alueella, jotta iho alkaa käytännössä korjaamaan itse itseään.

Mamillatatuaatio on tärkeä osa modernia rintarekonstruktiota. Sen tarkoitus on viimeistellä rintasyöpää sairastaneen uusiorakennettu rinta luonnollisen näköiseksi. Mamillatatuaation tavoitteena on tasapainottaa ulkoista kokonaiskuvaa. Hoidollinen pigmentointi ei ole pelkästään kosmeettinen, vaan se vaikuttaa myös potilaan minäkuvaan kohentavasti.

Mamillatatuaatio käsittää nännin ja nännipihan tatuoimisen, joka jäljittelee toisessa rinnassa mahdollisesti olemassa olevaa omaa nänniä ja nännipihaa. Nännipihan alueelle voidaan tehdä erilaisia korjausleikkauksia, kuten nännipihojen pienentäminen. Leikkaukset jättävät erilaisia arpia ja mahdollisesti epäsymmetriaa. Tällaisissa tilanteissa hoidollisella pigmentoinnilla saadaan aikaan suuri muutos parempaan. Rintatatuointi voidaan tehdä siinä vaiheessa, kun kaikki viimeisteltävät korjaustoimenpiteet on tehty ja arvet ovat parantuneet.

Rintatatuointi vaatii kaksi vastaanottokäynti0ä, joiden suositeltava aikaväli on noin 4-6 viikkoa. Ihon uusiutumisen myötä rintatatuointi haalistuu. Kohennus voi olla tarpeen aina noin 3-6 vuoden välein. Ihon uusiutumisprosessi on hyvin yksilökohtaista, joten tarkkaa aikajanaa on vaikea määrittää.  

Rintatatuoinnin tekemiselle on harvoin esteitä. Tatuointia ei suositella tehtäväksi, jos potilas käyttää antikoagulantteja tai saa immunosupressiohoitoa. Rintatatuointi voidaan tehdä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun sytostaattihoitojen loppumisesta on kulunut puoli vuotta.

Korjausleikkaukset ja rekonstruktiot jättävät aina jälkeensä arpia. Arvet voivat tuntua kiusallisilta ja niihin toivotaan kovasti apua. Uusi innovaatio Derma SR8 -arpihoito on todella tehokas ja hyvä lisä yhdessä hoidollisten pigmentointien kanssa. Lopuksi on vielä mahdollista, että arpi pigmentoidaan niin sanotulla camouflage-tekniikalla sitä ympäröivän ihon väriseksi.

Hoidollisissa pigmentaatioissa tärkeää on valita ammattitaitoinen ja luotettava ammattilainen. Pigmentointivärien tulee olla puhtaita ja turvalliseksi todistettuja ilman rautaoksideita ja raskasmetalleja. Ammattilainen osaa vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi.